Luontoyhteys

Aisti luontosi -metsävaellus

Aistit avoinna metsään/lähiluontoon. Tunnustellaan, talletellaan, haistellaan, maistellaan, pysähdytään kuuntelemaan ja kuullaan. Otetaan yhteys ympäröivään luontoon. Etsitään paikka, joka kutsuu. Pysähdytään olemisen äärelle.


 Tanssi luontosi- työpaja

Olkoon ympäröivä luonto partnerisi! Tukeudu puuhun, loikkaa kiven yli, tasapainoile epätasaisella pinnalla. Juurrutaan maahan. Maalataan maisemaa keholla. Tanssitaan tuli, vesi, maa ja ilma. Tanssitaan maailma. Tanssitaan siemenestä vanhaksi puuksi ja takaisin siemeneksi. Tanssitaan eläin, joka kutsuu…..

Musiikkina tuuli, luonnosta kantautuvat äänet, oma ääni, rumpu


 Metsälähettiläs- valmennus

Meditatiivinen kävely metsäluonnossa. Pääosin hiljaisuudessa. Matkalla erilaisia luonnossa tehtäviä itsetuntemusharjoituksia.


Villi luonto ei tarkoita eksoottista sademetsää tai paratiisisaarta eikä luontoyhteyden kokeminen vaadi vuorelle kiipeämistä, syvämeren sukellusta tai aarniometsään menemistä. Yhteyden villiin luontoon voi saada kourallisesta hiekkaa, yksittäisestä lehdestä, sammaleisesta kivestä tai jopa luontokuvasta. Se voi olla pienen pihlajansilmun elämyksellisen maun kokeminen tai muurahaispesän kuhinan seuraaminen. Yhteys luontoon on yksinkertaisesti kykyä pysähtyä, keskittyä, tunnustella, heittäytyä, haistella, maistella, kuunnella ja katsoa. Luonto ruokkii, hoitaa, hellii, kuntouttaa ja opettaa meitä monella tavalla. Kaikki tietävät, että pelkkä luonnossa oleminen vähentää tutkitusti mm. stressiä ja masennusta. Luontoyhteysharjoitukset johdattavat ihmistä kokemaan luontosuhteensa ikivanhalla tavalla. Ne edistävät mielen tasapainoa ja rauhan tunnetta. Luonnon havainnoiminen auttaa meitä ymmärtämään rytmin merkityksen, milloin hiljentyä, milloin aktivoitua uuteen, sillä kaikella on oma rytminsä, loputtoman elämän kiertokulkunsa. Villi luonto meissä tuntee syvästi ja liikuttuu. Se kokee ennenkokematonta kiitollisuutta, erottaa pienimmätkin yksityiskohdat, hahmottaa kokonaisuudet, hyväksyy ja vastaanottaa elämän ainutlaatuisena lahjana.

 Tutustu myös Villipihlajan muihin palveluihin! Kaikki Villipihlajan palvelut on helposti räätälöitävissä ja yhdisteltävissä toisiinsa.